miercuri, 31 mai 2017

Excursie în Nordul OltenieiÎn data de 26 mai 2017, Asociația Focus Oltenia a organizat o excursie în județul Gorj, pe ruta Craiova - Târgu Jiu - Cheile Sohodolului - Tismana, cu scopul de a aduce în atenție zonele vizate în proiectul „Focus Oltenia”. Participanți au fost cadre didactice, părinți și copii ai Școlii Gimnaziale „Nicolae Romanescu” din Craiova. 

Proiectul „Focus Oltenia” a vizat promovarea obiectivelor turistice din regiunea de nord a Olteniei cuprinse în arcul geografic descris de localitățile Râmnicu Vâlcea, Horezu, Baia de Fier, Novaci, Târgu-Jiu, Tismana, Baia de Aramă și Ponoarele, delimitat la est de râul Olt și la vest - sud - vest de râul Cerna și fluviul Dunărea.
Au fost  promovate 63 de obiective turistice naturale și antropice ce se regăsesc în Oltenia de sub munte, precum: Mănăstiri; Chei; Peșteri; Cule; Centre Etnografice; Sărbători Folclorice; Alte Obiective Naturale.
Proiectul „Focus Oltenia” a fost finalizat în iulie 2015 și a fost finanțat prin:  Programul Operaţional Regional 2007-2013; Axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă  şi promovarea turismului; Domeniul major de intervenţie 5.3 – Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică; Operaţiunea - Dezvoltarea şi consolidarea turismului intern prin sprijinirea promovării produselor specifice  şi a activităţilor de marketing specifice.
Obiectivele proiectului:
- Asigurarea unei vizibilitati corespunzatoare a obiectivelor turistice prezentate in cadrul proiectului,  prin realizarea unei expozitii permanente de fotografie si materiale de promovare (albume, harti turistice, CD-uri, pliante, etc) in cadrul careia s-au  evenimente de promovare, precum si participarea la evenimente nationale cu traditie in promovarea turismului; 
-  Sensibilizarea organizatiilor locale si regionale care au in administrare obiective de interes turistic pentru realizarea unor materiale de promovare eficiente si de calitate, oferind accesul gratuit la „banca de date si imagine” creata in cadrul proiectului, care contine informatii si fotografii in format digital si care va  permite  un tipar de calitate;
- Crearea unei baze de date informatizate, pentru obiectivele turistice prezentate, prin realizarea unui portal web;
- Intensificare activitatii turistice care va determina cresterea medie a sejurului turistic prin promovarea turismului in Oltenia.

Luni, 29 mai 2017, reprezentanții Asociației Focus Oltenia și participanții la excursie au avut o întâlnire pentru schimb de impresii. Coordonator  al grupului  a fost doamna Vidrașcu Marilena, profesor la Școala Gimnazială Nicolae Romanescu” Craiova.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu