vineri, 23 ianuarie 2015

"PICURI DE LUMINĂ ŞI DE VIAŢĂ" eveniment cultural





Fundaţia Cuvântul care zideşte în colaborare cu Mitropolia Olteniei şi Biblioteca Județeană "Alexandru și Aristia Aman" Craiova a organizat evenimentul cultural "PICURI DE LUMINĂ ŞI DE VIAŢĂ". 
Astfel au fost marcate două momente aniversare în această lună, importante pentru cultura și istoria noastră: 165 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu și 156 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române.
Parteneri ai evenimentului: Liceul de Arte "Marin Sorescu" Craiova, Seminarul Teologic Ortodox "Sfântul Grigorie Teologul" Craiova.
 

Din program:

1.   Expoziție tematică cu lucrări ale elevilor de la Liceul de Arte “Marin Sorescu” Craiova;

2.   Corul Seminarului Teologic Ortodox “Sfântul Grigorie Teologul” Craiova“Deșteaptă-te române”;

3.   Recital de poezie susţinut de premianții locurilor I și II ai concursului de creație de poezie religioasă (ediția a VIII-a) organizat de Fundația Cuvântul care zidește în cinstea aniversării a 165 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 - 15 iunie 1889);

4.   Moment dedicat aniversării a 156 de ani de la Unirea Principatelor Române (24 ianuarie 1859) – Recital de poezie patriotică susţinut de elevii Olaru Cristian şi Gherghinescu Aurel  de la Seminarul Teologic Ortodox “Sfântul Grigorie Teologul” Craiova și “Hora Unirii” interpretată de corul Seminarul Teologic Ortodox “Sfântul Grigorie Teologul” Craiova

 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu